Hoe vind ik het beste hardloophorloge?

Polar Vantage V2 sporthorloge voor dames.

Op zoek naar het beste sporthorloge voor hardlopen? Dan heb je geluk, want de meeste sporthorloges hebben specifieke functies voor het hardlopen, keuze genoeg!

Sporthorloges worden het meest gebruikt bij het hardlopen, dus het is niet zo verwonderlijk dat bijna alle sporthorloges functies voor het hardlopen hebben. Hardloophorloges zijn doorgaans altijd voorzien van een GPS sensor, zodat je de gelopen afstand weet, je snelheid, de route etc. Daarnaast kunnen ze vaak ook berekenen hoeveel calorieën je hebt verbrand, wat je VO2max is soms kunnen ze ook specifieke trainingen of trainingsdoelen vastleggen.

Hardloophorloges vergelijken

Omdat de meeste sporthorloges functies hebben voor hardlopen, is het vergelijken van de modellen misschien wat lastiger, welke moet je kiezen? Waar je gemiddeld genomen wel vanuit kan gaan is dat een duurder hardloophorloge meer hardloopfuncties heeft dan een goedkoper model.

Hartslagmeting gebeurt standaard via de pols, maar het is ook mogelijk om de hartslag met een borstband met sensor te meten. Een borstband meet je hartslag nauwkeuriger en zit na enige gewenning best comfortabel. En een bijkomend voordeel is dat je het sporthorloge niet super strak om je pols hoeft te dragen. Bij Polar wordt bij bepaalde modellen een borstband met sensor standaard meegeleverd, waar je bij Garmin deze bijna altijd er nog los moet bijkopen. Hou daar rekening mee bij je aanschaf, want een borstband met sensor is niet goedkoop.

Wil je dus de nauwkeurigste hartslagmeting of vind je het gewoon niet prettig om met een horloge om je pols te lopen die redelijk strak moet zitten, kies dan voor een Polar sporthorloge. Extra voordeel als je in het bezit bent van een borstband is dat je deze ook heel goed kunt gebruiken voor zwemmen en zeker ook voor het fietsen.

Het beste sporthorloge voor hardlopen

Omdat het vergelijken van hardloophorloges veel werk kan zijn, hebben we een overzichtelijke top 5 samengesteld van de best beoordeelde sporthorloges voor hardlopen. Dat maakt het zoeken naar jouw ideale horloge iets makkelijker. Nagenoeg alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen worden voorzien van horlogebandjes van een ander materiaal en/of een andere kleur.

>> Direct naar: Alle sporthorloges vergelijken

Dit zijn de beste sporthorloges voor hardlopen

1
Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7

Combinatie van de beste eigenschappen van de Garmin fitness- en outdoorsporthorloges. Geavanceerd ontwerp voor topprestaties.

Adviesprijs:
€ 699

2
Polar Vantage V2

Polar Vantage V2

Een premium multi sporthorloge voor sporters van alle niveaus. Krachtige combinatie van minimalistisch design en innovatieve technologie: ontwikkeld voor topprestaties.

Adviesprijs:
€ 499

3
Garmin Instinct 2

Garmin Instinct 2

Een robuust sporthorloge wat tegen een stootje kan. Multi-GNSS (GPS) ondersteuning, dus ideaal voor uitdagende sportieve outdooractiviteiten.

Adviesprijs:
€ 349

4
Polar Vantage M2

Polar Vantage M2

Multisporthorloge met veel functies om sterker en beter te worden, het perfecte maatje om je persoonlijke records te verbeteren.

Adviesprijs:
€ 299

5
Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

Het hardloop- en multisport horloge van Garmin, comfortabel voor trainingen, races en het dagelijks leven. Topper voor o.a. triatleten.

Adviesprijs:
€ 419

Wat kun je met een VO2-max meting?

Garmin berekening VO2Max.

Je VO2-max is een getal wat aangeeft hoeveel zuurstof je lichaam maximaal kan gebruiken tijdens inspanning. Hoe meer zuurstof je spieren kunnen opnemen en gebruiken, hoe hoger je VO2-max. Uit dit getal kun je afleiden hoe fit je bent en hoe efficient je hart werkt.

Hoe hoger je VO2-max, hoe gemakkelijker je een bepaalde inspanningsintensiteit aan kunt, en dus hoe beter je conditie. Je eigen VO2-max is deels erfelijk en deels trainbaar. Dus je kunt je VO2-max, door middel van gerichte trainingen, verhogen naar een bovengrens die genetisch vastligt.

Je VO2-max verhogen kan o.a. met hoogintensieve intervaltrainingen (HIIT). Dit zijn trainingen waarbij de intensiteit tegen of zelfs boven je anaerobe drempel (punt waarop je spieren niet meer genoeg zuurstof krijgen) komt, voordat je terugkeert naar een lagere intensiteit. Je hart en longen gaan zich aanpassen aan de telkens kortdurende overbelasting, en zullen bij het juist toepassen van dit soort HIIT trainingen sterker worden en meer belasting aan kunnen.

Het meten van je VO2-max kan op verschillende manieren. De meest nauwkeurige is in het laboratorium, en de minst nauwkeurige is een schatting op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. En een mooie middenweg met over het algemeen heel redelijke resultaten, is een meting met je sporthorloge. Ieder merk heeft zo z'n eigen manier van VO2-max meten, bijvoorbeeld door een fitnesstest, een (hard)looptest, fietstest etc.

Alle sporthorloges vergelijken?

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten