Wat is het beste sporthorloge voor zwemmen?

Polar Vantage zwemhorloge.

Alle sporthorloges zijn waterdicht, maar niet allemaal bevatten ze functies speciaal voor zwemmen. Je kunt hierbij denken aan automatische detectie van het slagtype (borstcrawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag), meting aantal gezwommen banen, aantal slagen per baan, SWOLF en route tracken in open water.

Hartslagmeting in het water is iets lastiger dan in droge omstandigheden. Bij horloges met polshartslagmeting komt er vocht tussen het horloge en je pols, wat zorgt voor een minder nauwkeurige meting van je hartslag. De laatste generatie sporthorloges met polshartslagmeting, zoals de Polar Vantage V2, bevatten wel een verbeterde sensor, optimaal is het nog niet. Maar voor de meeste doeleinden is het goed genoeg.

Zwemmen met een borstband

Nauwkeurigere metingen krijg je met een borstband met sensor. Bij een aantal horloges zit deze optie erbij, maar meestal moet je deze los bijkopen. De borstbanden zijn voorzien van antislip materiaal waardoor ze tijdens het zwemmen goed op hun plek blijven zitten. De eerste keer is het even testen met hoe strak je de band moet afstellen. Als je een badpak draagt, dan blijft de band sowieso al vrij makkelijk zitten.

Wil je je statistieken tijdens het zwemmen op je horloge zien? Let dan bij aanschaf op of de aparte sensor en je sporthorloge wel met elkaar kunnen communiceren onder water. Bluetooth en WiFi werken niet onder water, bij Polar wordt gebruik gemaakt van een 5kHz verbinding, GymLink. Of de Polar H10 sensor kan de data opslaan tijdens je zwemsessie, die je later weer kunt uploaden naar Polar Flow. Bij Garmin wordt de data ook opgeslagen in de sensor en zie je je data dus pas achteraf terug zodra je uit het water bent en verbinding maakt met je Garmin sporthorloge.

>> Direct naar: Alle sporthorloges vergelijken

Dit zijn de beste sporthorloges voor zwemmen

1
Polar Vantage V2

Polar Vantage V2

Een premium multi sporthorloge voor sporters van alle niveaus. Krachtige combinatie van minimalistisch design en innovatieve technologie: ontwikkeld voor topprestaties.

Adviesprijs:
€ 499

2
Garmin Swim 2

Garmin Swim 2

Adviesprijs:
€ 249

3
Suunto 5 Peak

Suunto 5 Peak

Adviesprijs:
€ 299

4
Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7

Combinatie van de beste eigenschappen van de Garmin fitness- en outdoorsporthorloges. Geavanceerd ontwerp voor topprestaties.

Adviesprijs:
€ 699

5
Fitbit Sense

Fitbit Sense

Meest geavanceerde gezondheids- en sporthorloge van Fitbit. Volg je sportactiviteiten, stressniveau's, slaap en maak slimmere keuzes voor je fitheid. Inclusief 'Daily Readiness Score'.

Adviesprijs:
€ 299

Alle sporthorloges vergelijken?

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten