Batterijduur van je sporthorloge verlengen

Gepubliceerd op 25-07-2022

Batterijduur sporthorloge verlengen

Helemaal klaar om te beginnen met je stevige training, is de batterij van je sporthorloge bijna leeg. Bij iedere sporter zal dit wel eens, of misschien wel regelmatig, voorkomen. Je sporthorloge heeft nu eenmaal ook af en toe wat nieuwe energie nodig, zeker als je 'm dagelijks gebruikt. En de vele functies kunnen ook zorgen voor het sneller leegraken van de batterij. Hoe kun je de batterijduur iets verlengen?

Batterijduur en gebruik van GPS

Registratie-interval GPS van sporthorloge

Gemiddeld genomen mag je ervan uitgaan dat je met een sporthorloge, met alle functies ingeschakeld, minimaal 5 uur achtereen moet kunnen sporten, zonder bijladen. Functies zoals zeer nauwkeurige GPS, intensiteit achtergrondverlichting en het gebruik van trilwaarschuwingen gebruiken veel energie.

Om wat energie te besparen zonder je trainingsomstandigheden te hoeven aanpassen, kun je de nauwkeurigheid van je GPS aanpassen. Bij de meeste modellen kun je de registratieinterval aanpassen van bijvoorbeeld 1 seconde (dus iedere seconde wordt je GPS positie bepaald en opgeslagen) tot wel 2 of 5 minuten. Of zelfs helemaal uit.

Door je GPS registratie interval aan te passen kun je aardig wat energie besparen zonder dat je tijdens je training hinder ondervindt van deze besparing.

Andere energieslurpers

Naast de GPS registratie zijn er natuurlijk nog veel meer functies die de batterij van je sporthorloge extra belasten. Functies die je mogelijk kunt uitschakelen of verlagen en die weinig invloed hebben op je training:

  • bluetooth en/of WiFi-verbindingen (met telefoon)
  • intensiteit van (tril)alarmen
  • toetstonen
  • time-out van de achtergrondverlichting

Als je nog meer energie wilt besparen omdat de batterij bijna leeg is, dan kun je bijvoorbeeld:

  • de intensiteit van de achtergrondverlichting verlagen
  • geanimeerde wijzerplaten uitschakelen (Garmin)
  • schermbeveiliging inschakelen (Polar)
  • stoppen met muziek luisteren via je sporthorloge
  • ANT- of Bluetooth sensoren uitschakelen

Sommige modellen, zoals de Polar Vantage V2, bieden een optie om bij de start of tijdens je training de energiebesparingsopties aan te passen. Heel handig is ook dat de Polar direct ook aangeeft hoeveel uur je nog ongeveer kunt doortrainen met de aangepaste besparingsopties.

Sporthorloge opladen met zonne-energie

Garmin Fenix 7 Solar zonne-energie

Ben je aan het kijken naar een nieuw sporthorloge en word je nu al gestrest van een mogelije lege batterij tijdens je outdoor training? Dan zou je eens kunnen kijken naar de modellen van bijvoorbeeld Garmin die kunnen worden opgeladen via zonne-energie.

Onderstaande sporthorloges van Garmin zijn oplaadbaar via zonne-energie. Verwacht niet dat je ze met zonne-energie binnen no-time kunt opladen naar 100%, maar bijladen tijdens het sporten zodat je nog even doorkunt, is zeker mogelijk met deze modellen:

Een solar horloge is doorgaans een paar tientjes duurder dan een niet-solar model, maar je hoeft je voor die paar tientjes niet meer druk te maken over de batterijduur van je sporthorloge tijdens het sporten.

Bron: Garmin

Benieuwd naar alle horloges van Garmin? Bekijk hier het complete assortiment van Garmin!

Alle sporthorloges vergelijken?

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten