Veilig hardlopen met Garmin

Gepubliceerd op 19-04-2022

Veilig hardlopen met Garmin

Hardlopen in de buitenlucht is goed voor lichaam en geest! Maar buiten lopen brengt ook wat risico's met zich mee. Ren je alleen als het donker is? Of doe je langere trainingen waardoor je verder van huis bent? Een ongeval, klein of groot, zit in een klein hoekje. Garmin heeft hierover nagedacht, en daarom worden verschillende hardloophorloges van Garmin geleverd met veiligheidsfuncties zoals LiveTrack en ongevaldetectie.

Wat is Garmin LiveTrack?

LiveTrack met Garmin.

De LiveTrack-functie kan worden gebruikt om je locatie in realtime weer te geven, zodat familie en vrienden je kunnen volgen, waar je ook bent. Leuk voor tijdens een race, maar ook geruststellend als je alleen op pad bent, en je familie of vrienden precies kunnen zien waar je bent.

Het starten van een LiveTrack sessie gaat heel eenvoudig: je koppelt je Garmin met de Garmin Connect App en schakelt de LiveTrack functie in voor jou activiteit. Vervolgens stuurt de Garmin Connect App een link via e-mail, sms, GroupTrack of Twitter, naar de contacten die je hebt geselecteerd. Via die link kunnen die contacten een webpagina bekijken waarop jou locatie live te zien is.

Je kunt via LiveTrack o.a. je huidige locatie, gemiddelde pace, afgelegde afstand, geplande route, snelheid, hartslag en cadans delen.

Garmin ongevallendetectie

Ongevallendetectie met Garmin Connect App.

Tijdens je trainingen met een Garmin horloge, worden drastische veranderingen in je bewegingen gedetecteerd. Zo'n verandering komt voor als je bijvoorbeeld valt of een ongeluk hebt gehad. Als zoiets gebeurd, dan kan de Garmin Connect App een geautomatiseerd bericht (sms of e-mail) versturen met daarin je naam en GPS-locatie. Dit bericht wordt na 30 seconden verstuurd naar maximaal 3 contactpersonen. Op je horloge en in de app verschijnt een melding dat het noodbericht verstuurd gaat worden, je kunt dan ook het noodbericht annuleren als er geen hulp nodig is.

Het inschakelen van de ongevallendetectie gaat heel eenvoudig, wederom via de Garmin Connect App. Selecteer maximaal 3 contactpersonen die een melding moeten krijgen, en je kunt op pad. Om gebruik te kunnen maken van deze functie dien je wel je telefoon mee te hebben tijdens je activiteit.

Veilig sporten

Uiteindelijk gaat het sporten in de buitenlucht om vrijheid. Je moet het gevoel hebben naar buiten te kunnen gaan en te trainen zonder te worden geremd door angsten over ongelukken of ongevallen. Als je je Garmin meeneemt en de veiligheidsfuncties hebt ingesteld, dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan om alarmbellen af te laten gaan zodra het toch een keertje misgaat. Buitensporten is super gezond, geniet van de buitenlucht en concentreer je op je uitdagingen!

Bron: Garmin

Benieuwd naar alle horloges van Garmin? Bekijk hier het complete assortiment van Garmin!

Alle sporthorloges vergelijken?

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten