Meest gebruikte trainingsweergaven voor Polar Pacer

Gepubliceerd op 12-07-2022

Beste trainingsweergaven voor Polar Pacer Pro.

Als je sneller wilt worden in hardlopen, dan is het van belang dat je trainingen doet op verschillende intensiteitsniveaus. Langzame langere duurlopen, korte snellere runs, intervaltrainingen en allerlei andere mogelijke variaties. Voor al deze verschillende trainingen kun je eigen trainingsweergaven maken, zodat je op het scherm van je Polar Pacer (Pro) alleen die statistieken ziet die van belang zijn voor die specifieke training.

Trainingsweergave voor basis hardlooptraining

Polar trainingsweergave basis

Als je niet zoveel varieert in trainingen, dan is deze schermweergave de basis die je kunt gebruiken. De belangrijkste metingen zijn overzichtelijk weergegeven:

 • hartslag
 • tempo
 • afstand
 • duur

Met deze trainingsweergave kun je bijvoorbeeld trainen op afstand of op tijd. Ga je voor 5 kilometer of voor 30 minuten? En tijdens je hardlooptraining kun je goed in de gaten houden in welke hartslagzone je loopt en wat je tempo is. Dus ook deze gegevens kun je gebruiken tijdens je training.

Trainingsweergave voor interval hardlooptraining

Polar trainingsweergave voor interval hardlooptraining

Voor intervaltrainingen kun je een vergelijkbare trainingsweergave gebruiken, maar iets aangepast. In plaats van de totale afstand en totale duur kun je hier beter kiezen voor rondeafstand en rondetijd.

 • hartslag
 • tempo
 • rondeafstand
 • rondetijd
Iedere intervalsectie is een aparte ronde, en op die manier kun je per interval/ronde goed in de gaten houden of je wel in de juiste hartslagzone traint en op het juiste tempo.

Je kunt deze weergave ook voor je basistrainingen gebruiken, dan start je niet telkens een nieuwe rond, maar is de hele training 'ronde 1'.

Trainingsweergave voor progressieve hardlooptraining

Polar trainingsweergave voor progressieve trainingen

Een progressieve training houdt in dat je gedurende de hardlooptraining de intensiteit van de training verhoogt. Je gaat dus steeds sneller hardlopen. En moet dus proberen om niet te snel te starten, anders valt er later in de training niet veel tempo meer te verhogen.

Het is dus belangrijk om je hartslagzone en tempo goed in de gaten te houden. Je kunt deze weergave daarvoor gebruiken:

 • afstand
 • gemiddeld tempo vorige ronde
 • gemiddeld tempo huidige ronde
 • hartslag

Met deze trainingsweergave kun je goed zien wat het gemiddelde tempo in je vorige (langzamere!) ronde was, en wat je huidige (snellere!) gemiddelde tempo is. En om te voorkomen dat je bij de eerste rondes, wanneer je nog fris en energiek bent, te snel gaat, dien je ook je hartslag in de gaten te houden.

Je kunt bij een progressieve training ook gebruik maken van automatische rondetijden, dit kun je instellen in Polar Flow. Start bijvoorbeeld iedere 5 minuten of iedere kilometer automatisch een nieuwe ronde, dan hoef je dit niet zelf bij te houden. Super handig!

Bron: Polar

Benieuwd naar alle horloges van Polar? Bekijk hier het complete assortiment van Polar!

Alle sporthorloges vergelijken?

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten